5 trucuri pentru a face fotografii cu aspect profesional

Rețeta succesului în industria de camming are două ingrediente principale: marketingul profesional și oferirea unui serviciu superior. În acest articol, îl vom aborda pe primul dintre ele. Atunci când cineva nou vă verifică, în cele din urmă, depinde de profilul dvs. dacă devine interesat sau nu. Mai mult, durata de atenție a oamenilor este mai scurtă ca niciodată, așa că aveți la dispoziție doar câteva secunde pentru a le capta interesul.

Așadar, cum ieșiți în evidență din sute de profiluri? Am adunat cele mai bune 5 sfaturi care vă pot ajuta să faceți fotografii de înaltă calitate, care să vă pună în evidență stilul unic și să vă faceți profilul mai memorabil.

1. Calitatea înseamnă să aveți echipamentul potrivit

Calitatea fotografiilor dvs. va depinde în mare măsură de calitatea aparatului foto. Investiția într-o cameră web bună pentru streaming este o necesitate dacă doriți să vă ridicați la un nivel superior în această activitate. În ceea ce privește realizarea de fotografii pentru profilul dvs., camera web și smartphone-ul vor fi probabil suficiente la începutul carierei dvs., atâta timp cât pot face fotografii la o rezoluție de cel puțin 720p (HD).

Cu toate acestea, alegerea camerei web potrivite pentru streaming va fi una dintre cele mai importante decizii pe care le veți lua. Mai presus de toate, ar trebui să alegeți o cameră web care va funcționa bine în mediul de streaming:

  • dacă faceți adesea streaming într-o cameră mai întunecată, alegeți una care să aibă performanțe bune în condiții de iluminare slabă,
  • dacă este importantă pentru dvs. calitatea sunetului, un model cu microfon dual pentru înregistrare stereo este ideal,
  • dacă intimitatea este o preocupare cheie pentru dvs., unele camere pot estompa fundalul fără a utiliza un software suplimentar.

Ideea principală este să faceți cercetări atunci când vă alegeți echipamentul. 

Sfat pro #1 - Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea dvs., nu ezitați să ne contactați personal sau să parcurgeți lista noastră cu cele mai bune 12 camere web pentru streaming.

2. Lumina naturală/caldă și uniformă va face diferența

Avem tendința de a crede că fotografiile grozave au fost surprinse la momentul potrivit, deoarece lumina, postura și toate celelalte elemente par să funcționeze atât de bine împreună. Adevărul este că majoritatea portretelor bune sunt realizate cu intenția de a folosi iluminarea în avantajul modelului. Deoarece iluminatul are un impact atât de mare asupra stării de spirit a fotografiilor, este esențial să înțelegem cum funcționează diferitele tipuri de lumină și cum afectează fotografiile.

Lumina rece va duce, în general, la un contrast ridicat, creând zone foarte luminoase și foarte întunecate în același cadru, spre deosebire de lumina caldă sau naturală, care este difuzată uniform și lin, creând foarte puține umbre. O iluminare bună pentru portrete - mai ales atunci când fotografiați în interior - este în general caldă și uniformă. Acest lucru poate fi obținut prin utilizarea de difuzoare pentru a atenua lumina de la o fereastră sau prin utilizarea mai multor surse de lumină pentru a ilumina uniform subiectul. În general, cel mai bine este să evitați iluminarea directă, aspră, deoarece aceasta poate crea umbre dure și poate face ca fotografia să arate neplăcut. În schimb, încercați să creați o lumină blândă, difuză, care va flata subiectul și va face ca fotografia să pară mai naturală.

Să ne uităm la un exemplu simplu.

Ca sursă principală, ambele portrete au la bază lumină frontală. Subiectul din fotografia din dreapta este iluminată la un unghi care creează contrast natural. Există, de asemenea, multă lumină ambientală, ceea ce face ca fotografia să fie mai interesantă.

Cu toate acestea, fotografia din stânga este iluminată mai direct.

 

Sursa imaginii

Sfat pro #2 - Folosiți lumina naturală difuză în fotografiile dvs. cât mai mult posibil sau investiți într-un difuzor.

3. Cunoașteți-vă unghiurile

În timp ce calitatea și iluminarea bună sunt esențiale, dvs. sunteți cel/cea care va crea impact asupra publicului la sfârșitul zilei. Cel mai bine este să includeți o varietate de fotografii în profilul dvs. pentru a vă arăta toate laturile și personalitatea, de la fotografii ale întregului corp la selfie-uri obraznice.

Capcanele setei, alias selfie-urile sexi, sunt esențiale, fie că sunt menite să stârnească interesul publicului dvs., fie că vă dau un impuls sănătos de încredere. Ambele sunt motive acceptabile pentru a vă umple camera foto cu mii de astfel de poze. ;)  Atunci când faceți selfie-uri, încercați diferite expresii faciale pentru a vedea care este cea mai atractivă. 

În ceea ce privește fotografiile de corpul întreg, dacă sunteți atât modelul, cât și fotograful, puteți experimenta oricât de mult doriți pentru a găsi unghiurile care sunt cele mai măgulitoare. Încercați ipostaze obișnuite, cum ar fi arcuirea spatelui pentru a vă pune în evidență fundul și înclinarea șoldurilor, dar făceți-vă și cercetări și uitați-vă la ce ipostaze funcționează pentru alte modele de succes care au același tip de corp ca și dvs.

Sfat pro #3 - Utilizați instrumentul de focalizare pentru selfie-uri. Probabil că smartphone-ul dvs. este suficient de inteligent pentru a recunoaște fețele sau are o mulțime de funcții de focalizare cu care vă puteți juca. 

Sfat pro #4 - Evitați să vă fotografiați sub nivelul feței, deoarece acest lucru vă poate face să păreți mai mare decât sunteți.

4. Retușurile merită efortul

Nimeni nu arată la fel în viața reală ca pe internet. Astăzi este mai ușor ca niciodată să retușați fotografiile și să le faceți să arate cât mai bine. Acest lucru poate include adăugarea de filtre, ajustarea iluminării, a culorilor și a contrastului pentru a crea imaginea perfectă. Iar partea cea mai bună este că nu trebuie să fiți un ninja al Photoshop-ului pentru a face toate acestea. Există o mulțime de aplicații pe care le puteți descărca pe smartphone-ul dvs. și care vă pot ajuta să vă editați fotografiile.

Cum puteți face ca fotografiile dvs. să pară și mai atractive cu mici modificări de editare?

  • Adăugați diferite filtre pentru a crea o anumită stare de spirit.
  • Retușați iluminarea și reglați luminozitatea și contrastul pentru a vă accentua cele mai bune trăsături.
  • Ajustați punctul focal pentru a vă asigura că sunteți dumneavoastră în centrul atenției și nu fundalul dezordonat.
  • Îndepărtați micile imperfecțiuni pe care machiajul dvs. nu le-a acoperit.

Sfat pro #5 - Iată o listă de aplicații de editare foto pe care le puteți încerca pe smartphone. Majoritatea modelelor de succes folosesc mai multe aplicații de editare pentru a obține aspectul pe care îl doresc.

5. Experimentați cu diferite stiluri și ținute

Apariția dvs. este cea care vă va atrage noi persoane, dar păstrarea unui stil nou și interesant este ceea ce îi va face să rămână în preajmă. Până acum, probabil că aveți câteva ținute care atrag. Acestea primesc o mulțime de complimente din partea fanilor, sunt confortabile și vă simțiți cel mai bine în ele. Cu toate acestea, arătându-le multiplele laturi cu diferite ținute vă poate face atractiv(ă) pentru un public mai larg.

Atunci când vă alegeți ținutele pentru fotografiile de profil, luați în considerare ce va plăcea grupului dvs. țintă principal. Asigurați-vă că vă diversificați, dar respectați fanteziile specifice pe care le are publicul dvs. De exemplu, dacă adoptați stilul “girl next door”, de ce să nu vă puneți o ținută de menajeră franceză? Dacă știți că aveți tendința de a atrage o mulțime de tocilari, imitarea unui personaj Cosplay ar putea face ca cele mai nebunești vise ale fanilor dvs. să devină realitate. 

Sfat pro #6 - Nu vă concentrați doar pe hainele dvs.. Evidențiați și accesoriile, pantofii, jucăriile și recuzita. Acestea pot adăuga acel mic plus care să dea viață personajului dvs., oferind în același timp o mulțime de opțiuni pentru a vă juca cu ele.

Concluzie

Fotografiile sunt primul punct de contact cu publicul dvs., așa că făceți-le să conteze. Nu încetați niciodată să experimentați cu poze, iluminare, ținute și retușuri. Dar, mai presus de toate, dacă luați în serios cariera dvs. de model, investiți într-o cameră web sau aparat foto bun. Eforturile dvs. vor da roade mai repede decât credeți.

Mai multe postări interesante

Eticheta selectată: #all